Shell laat Barrett aan Williams

De Koninklijke/Shell Groep heeft gisteren haar bod op het Amerikaanse gasbedrijf Barrett ingetrokken nadat bekend werd dat het bestuur van Barrett overeenstemming had bereikt met het bestuur van het Amerikaanse bedrijf Williams, de op een na grootste pijpleidingbeheerder in de Verenigde Staten, over een aanzienlijk hoger bod.

Williams betaalt 73,32 dollar per aandeel voor de helft van de aandelen Barrett (tegenover Shells bod van 60 dollar per aandeel voor alle aandelen Barrett) en de andere helft in aandelen Williams. Shell had zijn bod van begin maart eind vorige maand nog verhoogd van 55 naar 60 dollar, dat was in totaal 2 miljard dollar voor Barrett. Williams' bod kwam bij de slotkoers van Williams gisteren neer op 2,4 miljard dollar.

Shell zegt niet meer dan 60 dollar per aandeel te willen betalen en laat weten nu op zoek te gaan naar andere overnamekandidaten .