Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

De wereld moet niet kleiner worden. Diederik van Vleuten doet in het televisieprogramma Studio Spaan, het voetbalprogramma van Henk Spaan, weightwatcher en hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen na. Hij imiteert zijn discussiemaniertje in het programma Sport aan Tafel. Dezelfde Diederik zet ook regelmatig een niet onverdienstelijke Hugo Camps neer. Hugo is net als Johan Derksen ook wekelijks te zien in Sport aan Tafel, een prima radioprogramma op RTL 5. Henk Spaan is ook weer vast panellid van dit programma. Dit is een kruisbestuiving, die toch wel erg ver gaat.

Het wordt steken met een gifloze angel. Laatst werd de echte Johan Derksen geconfronteerd met een uitspraak van de imitatie-Johan Derksen. Gisteren keek ik met een half oog naar Sport aan Tafel en dacht opeens: Is dit wel de echte Henk Spaan? Misschien is dit Erik van Muiswinkel wel? Dit is natuurlijk de ultieme wraak van Derksen en Camps. Zij hebben een imitatie-Spaan neergezet en die wordt ongetwijfeld neergezet door Erik. Erik kan Spaan foutloos nadoen. Ze kennen elkaar goed en zodoende heeft Erik goed op de details van Henk kunnen letten. Erik is als imitator de opvolger van Kees van Kooten. Kees heeft ooit een Ed van Thijn neergezet en daarna heb ik nooit meer serieus naar Van Thijn kunnen kijken. Het was met recht dodelijk. En nu zet Erik een even meedogenloze Spaan in Sport aan Tafel neer. Wie hij nog beter nadoet is Harry van Raaij, de kraalogende voorzitter van landskampioen PSV. Een paar weken geleden speelde Diederik Erik Gerets, Henk Spaan deed Henk Spaan en Van Muiswinkel zette een fantastische Harry van Raaij neer. Het binnensmondse Brabantse gemurmel, de katholieke logica en de Drosteflikblik van deze preses waren werkelijk weergaloos. Dus had ik gisteren hetzelfde als toen bij Ed van Thijn. Ik zag Van Muiswinkel de hele dag door het beeld schuiven. Goed gedaan Erik, dacht ik hardop. Bijna nog beter dan de eerste keer. Onmiddellijk Van Muiswinkel gebeld. Om hem te feliciteren met zijn kampioenschap.

    • Youp van ’t Hek