Rel rond Johnson over startplek bij WK atletiek

De deelname van Michael Johnson aan de wereldkampioenschappen atletiek in augustus in Edmonton is twijfelachtig. De Amerikaanse bond eist dat Johnson zal deelnemen aan de nationale kampioenschappen die als selectiewedstrijden (trials) fungeren. Johnson, wereldrecordhouder op de 200 en 400 meter, wil op de WK uitsluitend starten op de 4x400 meter. De 33-jarige Amerikaan, winnaar van vijf keer olympisch goud en negen wereldtitels, rekende op basis van zijn reputatie op een plaats in de estafette zonder daarvoor aan de trials te moeten deelnemen. Die hoop ging de mist in. Volgens directeur Chaplin van de Amerikaanse bond moeten alle deelnemers aan Olympische Spelen en/of WK's reglementair tenminste één heat in de nationale titelstrijd gelopen hebben. Johnson is dit jaar bezig met een afscheidstoernee over de wereld.