PSV kampioen

PSV is voor de zestiende maal in zijn bestaan voetbalkampioen van Nederland geworden. De Eindhovense ploeg is na een 3-0 overwinning gisteren op Heerenveen met nog drie wedstrijden te spelen niet meer door de concurrentie in te halen. Ook vorig seizoen werd PSV kampioen.

De PSV-selectie en trainer Erik Gerets werden na de wedstrijd op het Stadhuisplein van Eindhoven gehuldigd door het gemeentebestuur en toegejuicht door tienduizenden supporters. In het gedrang vielen enkele lichtgewonden.

Het treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond werd gisteravond korte tijd stilgelegd, nadat supporters rond half tien aan de noodrem hadden getrokken en over de spoorbaan gingen lopen. Rond kwart over tien werd het treinverkeer hervat.

De politie had geen bijzondere maatregelen genomen. Er waren zeventig agenten in dienst. In geval van calamiteiten konden nog eens twee pelotons ME van vijftig man worden opgeroepen. Die werden niet ingezet.

EUFORISCH PSV: pagina17