China wint al het goud

Zeven wereldtitels waren er de afgelopen twee weken te verdienen in Osaka. En zeven keer won China. In 1981 en 1995 leverde de Chinese tafeltennisploeg dezelfde prestatie.

Wang Liqin en Wang Nan waren de gouddelvers bij de Chinezen. Beiden gingen met drie wereldtitels op zak naar huis. Wang Liqin won het mannenenkel en het mannendubbel (met Yan Sen), Wang Nan presteerde (met Li Ju in de dubbel) hetzelfde bij de vrouwen. Beiden maakten ook deel uit van de ploegen die vorige week de landentitels veroverden. Vrijdag hadden Qin Zhinjian en Yang Ying al de mixed titel opgeëist. Olympisch kampioene Wang Nan rukte met haar zevende wereldtitel op naar de zevende plaats op de eeuwige ranglijst.

Voor Europa leverde het WK het slechtste resultaat ooit op. Zilver (België) en brons (Zweden) in het landentoernooi bij de mannen kregen in het individuele toernooi geen vervolg. Dat was in 75 jaar WK nog niet gebeurd.