Cashtronaut Tito weer op aarde

De Amerikaanse multimiljonair Dennis Tito, 's werelds eerste ruimtetoerist, is sinds gisterochtend weer op aarde. Hij landde met de Russische kosmonauten Talgat Moesabajev en Joeri Batoerin in een Sojoez-capsule in de steppen van Kazachstan, na een verblijf van acht dagen in wat hij noemde ,,het paradijs''. De eerste cashtronaut heeft de Russen twintig miljoen dollar betaald voor zijn verblijf in het Internationale Ruimtestation ISS – dit tot ongenoegen van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, die bang was dat de leek Tito in het ISS iets zou stukmaken. Hij was gewaarschuwd dat hij eventuele schade uit eigen zak zou moeten betalen. Tito is even in het Amerikaanse compartiment van het ISS geweest, maar uit vrees iets te beschadigen heeft hij er – zo zei hij na terugkeer – absoluut niets aangeraakt.