Brokking verspeelt Franse titel

Harry Brokking heeft als coach van Tourcoing naast de Franse volleybaltitel gegrepen. Paris Volley won gisteren de derde en beslissende wedstrijd met 3-2 (26-24, 20-25, 28-30, 25-18 en 15-9) en werd kampioen. Na een nachtje slapen kan de oud-bondscoach van het Nederlands team leven met de nederlaag. Brokking: ,,Verliezen van de winnaar van de Champions League is eervol.'

Een stunt was onhaalbaar?

Brokking: ,,Achteraf wel, hoewel we er dichtbij waren. Na winst in de eerste wedstrijd (3-1), leken we zaterdag in de return op weg naar een sensatie. We wonnen de eerste set met goed spel om vervolgens om onbegrijpelijke redenen in te storten en met 3-1 te verliezen. In ons nadeel was dat de derde en beslissende wedstrijd gisteren opnieuw in Parijs moest worden gespeeld. Het thuisvoordeel was naar mijn mening uiteindelijk doorslaggevend. Bij een 8-7 achterstand in de vijfde set verspeelden we twee punten en dan weet je tegen een ploeg van het kaliber Paris Volley dat het gedaan is.'

En nu vakantie?

,,Nee. Ik zal de komende weken Nederland bezoeken om enkele wedstrijden van het nationale team in de World League te bekijken.'

Ter lering of om Nederlandse spelers te scouten?

,,In eerste aanleg om te kijken hoe mijn goede vriend Bert Goedkoop het doet als bondscoach. Daarnaast om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het internationale volleybal. Maar niet om Nederlandse spelers te interesseren voor een transfer naar Tourcoig. Bas van de Goor, Guido Görtzen, Richard Schuil en Reinder Nummerdor zou ik wel willen contracteren, maar die spelers zijn te duur. Met Nummerdor zijn we vorig seizoen nog in onderhandeling geweest, maar zijn komst bleek uiteindelijk financieel onhaalbaar.'

Vind je Goedkoop een goede keus nu jij geen bondscoach bent geworden?

,,Absoluut. Hij is bij uitstek een opleider. En dat zal de komende jaren nodig zijn om in 2004 de Spelen in Athene te halen.'