Anderlecht wint van Club in titelrace

De Belgische voetbalcompetitie lijkt beslist in het voordeel van Anderlecht. De titelhouder uit Brussel won zaterdag met 1-0 bij rivaal Club Brugge, dat met nog twee duels te spelen vijf punten achterstand heeft.

De Belgische international Crasson maakte in de beginfase de (naar later bleek) beslissende treffer voor Anderlecht. In het bloedstollende duel werd bij beide ploegen een speler uit het veld gestuurd. Bij Club Brugge werd Van der Heyden tien minuten voor tijd uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. In de slotfase volgde de Nederlandse verdediger Van Diemen van Anderlecht hem naar de kleedkamer.

In de beginfase was Baseggio al dicht bij de openingstreffer voor Anderlecht. Zijn lob belandde op de lat. Na het doelpunt van Crasson creëerde Club Brugge een schijnoffensief. Anderlecht kreeg nog voldoende kansen de voorsprong uit te breiden. Het bleef bij afgekeurde goals van Goor en invaller Aruna wegens buitenspel.

KV Mechelen degradeeert naar de tweede klasse. De voormalige topclub van de Nederlandse trainer Hulshoff en de Nederlandse adviseur De Mos verloor vrijdag al met 3-0 van FC Antwerp. Door de 4-0 zege van concurrent Eendracht Aalst op Charleroi kan Mechelen degradatie niet meer voorkomen in de resterende twee competitieduels.

De race om de Duitse voetbaltitel mondt uit in een tweestrijd tussen Schalke 04 en Bayern München. Schalke won op eigen veld met 2-1 van VfL Wolfsburg. De Deen Sand maakte zijn 21ste competitietreffer. De Belg Mpenza maakte zijn dertiende doelpunt voor Schalke, dat eind deze maand ook nog de Duitse beker kan winnen. De ploeg van de Nederlandse trainer Stevens had in de slotfase geluk dat Wolfsburg niet langszij kwam. Na de tegentreffer Juskowiak kopte Maric de bal nog op de paal.

Bayern versloeg in een uitduel concurrent Leverkusen met 1-0. Invaller Cruz was matchwinnaar voor de titelhouder. Door een beter doelsaldo bleef Schalke op de eerste plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben beide ploegen een voorsprong van vijf punten op Dortmund, zes punten op Leverkusen en zeven punten op Hertha BSC. VfL Bochum degradeerde uit de Bundesliga.