Wall Street herstelt snel van slechte berichten

Tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers zorgden gisteren even voor paniek op de Amerikaanse beurzen. De technologiebeurs Nasdaq verloor na bekendmaking van teleurstellende werkloosheidscijfers de eerste tien minuten zelfs 2,7 procent. Maar langzaamaan herstelde het klimaat zich op de beursvloer. De handel werd beheerst door beleggers die er vertrouwen in hebben dat de Amerikaanse economie zich stabiliseert. Bovendien was de inschatting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, de mindere cijfers aangrijpt om de rente opnieuw te verlagen. Daardoor sloten zowel de Nasdaq als de Dow-Jonesindex de week positief af. De Nasdaq kreeg er 2,11 procent bij op 2191,55 punten, de Dow Jones sloot 1,43 procent hoger op 10.951,24 punten.

Network Associates was de grote winnaar op de Nasdaq. De antivirusexpert pakte een klinkende 10,3 procent winst. In de topregionen bevonden zich verder netwerkgigant Cisco Systems (5,25 procent), chipfabrikant Qualcomm (4,5 procent) en Lucent (4,2 procent). Microsoft dikte ruim 3 procent aan op voorspellingen dat het softwareconcern het vierde kwartaal van zijn boekjaar betere cijfers zal laten zien dan verwacht.

Op de Dow Jones stapten beleggers vooral in `financials' en andere defensieve waarden. American Express en JP Morgan Chase wonnen beide 3,27 procent. De euro noteerde 0,8934 dollar, tegen 0,8896 dollar een dag eerder.