Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. een nieuwe rijstijl voor automobilisten, het gedrag van de wulp op de heide bij Middelbeers, de favoriet broedplek voor wad- en watervogels en voorjaarspaddestoelen. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van oud-parlementair journalist Kees Sorgdrager onder anderen een gesprek met Petra Brouwer over de plannen voor de ontwikkeling van Almere. In het tweede uur het eerste deel van een drieluik over de oorlogservaringen van jehova's getuigen. Behalve, joden, zigeuners en homoseksuelen werden ook de jehova's getuigen door de nazi's vervolgd. In Nederland vonden er 130 in kampen de dood. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Acteur Fedja van Huêt praat over zijn rol in de film Amnesia. Verder secretaris van het Multatuli-genootschap Dik van der Meulen over enkele onbekende brieven van Eduard Douwes Dekker en Concertgebouw-directeur Martijn Sanders over zijn favoriete muziek, boeken en gedichten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het Nieuws. Gesprek met Arie van der Zwan over zijn veelzijdige en kleurrijke carriére, o.a. als (mede)auteur van PvdA-manifest Tien over Rood. Radio 1, 21.00-22.00u.

Volgspot. Optredens van onder anderen zanger en dierenarts Rinus Rasenberg, het duo Jongens van Dijk en cabaretière Mylène d'Anjou. Radio 2, 23.02-1.00u.

Nachtlicht. Hele uitzending over de 15 januari 1994 overleden singer songwriter Harry Nilsson met onder andere de fans Bill van Dijk, Rob de Nijs en Fay Lovsky. Radio 1, 1.02-6.00u.

Spiegels. Programmamaker Arjan Visser ontmoet Youp van 't Hek vóór, tijdens en na de voorstelling De wereld draait door. Maandag, 747AM, 15.02-16.00u.