Selectie Radio

Spijkers met koppen. Live-uitzending vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle met verschillende gasten en de band In 't Wild. Radio 2, 12.02-14.00u.

Tema. Aandacht voor de jongeren als consument en hoe de reclame daarop inspeelt. Tevens een gesprek over seksualiteit bij ouderen. 747AM, 14.02-15.00u.

Multiculturele letteren. Gesprek met schrijver Kader Abdolah over zijn ouderlijk huis, zijn in Iran achtergebleven familie, zijn vlucht, aankomst in Nederland, de wind, de regen en het gras. 747AM, 15.02-16.00u.

Opera live: Ariodante. Rechtstreeks uit Palais Garnier in Parijs de opera Ariodante van Händel door Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowksi. Onder de solisten: Anne Sofie von Otter, Laura Claycomb, Kristinn Sigmundson en Patricia Petibon. Radio 4, 20.02-23.00u.

Opium. Herhaling van de uitzending met performer, columnist en schrijver Kees van Kooten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Een overzicht van Michel Legrands eigen opnamen als zanger; Rosemary Clooney met songs van rond de bevrijding, een nieuwe versie van Jean Ferrat's La Montagne (bij ons bekend als Het Dorp) en opnamen van Francine Blok. Radio 2, 23.02-1.00u.

Simek 's nachts. Voormalig couturier Edgar Vos vertelt wat hem in vrouwen fascineert en waarom vooral homoseksuele mannen in de mode toonaangevend zijn. Radio 1, 0.04-1.00u.