IOC geeft Athene na bezoek alsnog voordeel twijfel

Ondanks logistieke problemen behoudt de Griekse hoofdstad Athene de organisatie van de Olympische Spelen van 2004. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de organisatie wel onder druk gezet, maar benadrukte gisteren dat geen sprake is van een verhuizing naar een andere stad. ,,Er is nu een andere situatie dan een jaar geleden'', meende het Belgische IOC-coördinator en kandidaat-voorzitter Jacques Rogge na drie dagen van overleg met het Griekse organisatiecomité Athoc, alsmede de Griekse regering. Athene kreeg vorig jaar een ernstige waarschuwing van het IOC, omdat te laat was begonnen met de aanleg van onder meer de infrastructuur, renovatie en bouw van sportaccommodaties en slaapgelegenheden voor de 10.000 deelnemers en 250.000 overige geaccrediteerden.