Gebroken polsen na `couppoging' in corps

Twee bestuursleden van het Leidse studentencorps Minerva zijn in de nacht van 13 op 14 april gewond geraakt toen een groep van zestig reünisten en leden de vereniging binnenviel. De slachtoffers, van wie er één twee gebroken polsen opliep, hebben geen aangifte gedaan bij de politie.

Volgens woordvoerder C. Broekers van Minerva bestond de groep uit oude en huidige bewoners van een bekend Leids Minervahuis, waar een reünie aan de gang was. Het Leidsch Universitair Weekblad Mare meldde dat de invallers van plan waren om een leestafel uit het verenigingsgebouw mee te nemen. Volgens een ongeschreven wet van de vereniging zou het bestuur dan moeten aftreden.

Broekers, die alleen wil spreken over ,,een schermutseling'', wil niet bevestigen of er sprake is geweest van een dergelijke `couppoging'. Volgens haar hebben de slachtoffers nog geen aangifte gedaan omdat de `interne rechtspraak' van de vereniging zich eerst over het incident zal buigen.

Dat bestaat uit een zogeheten College van Rechtspraak voor leden en het College van Beroep voor reünisten. ,,Op korte termijn zullen zij uitspraak doen en gepaste strafmaatregelen opleggen'', aldus Broekers. Welke maatregelen genomen kunnen worden, wil ze niet zeggen.