Wat er in de Bijlmer gebeurt

Elke zondag gaan kinderen uit de Bijlmer in Amsterdam naar de `weekendschool' in het Academisch Medisch Centrum. 11 tot 13-jarigen kunnen daar vragen stellen aan echte artsen, advocaten, sterrenkundigen, enzovoort. De zondagsleerlingen maken ook zelf een krant. Hieronder een aantal van hun berichten.

Wat er in de Bijlmer gebeurt

In de Bijlmer gebeuren veel `rare dingen' zoals: auto-ongelukken, brand-ongelukken, moorden, enzovoorts. Dat is niet zo fijn maar toch blijft het gebeuren. Door de ongelukken zijn er veel mensen in het ziekenhuis beland. Veel mensen hopen dat er hier iets aan gedaan wordt omdat steeds meer mensen het niet overleven. Op de televisie zie je vaak dat er mensen van het nieuws, mensen van de Bijlmer interviewen. Ze vragen dan vaak hoe ze over de bijlmer denken. De meesten antwoorden dan: Vreselijk. Of: Waarom wordt er niets aan het moorden gedaan? Deze antwoorden zal iedereen blijven geven omdat er ook niets aan het moorden wordt gedaan. Dit zijn slechte punten uit de Bijlmer. De goede punten zijn dat er steeds meer politie-agenten worden ingezet en dat is een goed begin tegen moorden, enzovoorts.

Shakila

Oude taalboeken: opinie

Ik denk dat scholen meer geld moeten krijgen. Want ik zit op de Rozemarijn in de Bijlmer en wij hebben oude taalboeken en oude aardrijkskundeboeken. Als de regering er niets aan doet moet er een Wereld Scholenconferentie worden gehouden in Den Haag. Met alle ministers van onderwijs komen. En duurt drie weken tot er een oplossing is. En Prins Willem Alexander is het voorzitter van het conferentie. En uit elke land komt een kind. De vertegenwoordigers. En ik ben de voorzitter van de vertegenwoordigers. Ik hoop dat het lukt en dat Willem Alexander komt.

Jeffrey Kyenkyenhene.

Lied

Ik ben een Marokkaan

Ik heb niks gedaan

Toen een kwam Surinamer

en begon me te slaan

Toen trok ik mijn gon

En schoot een Antilliaan

Bam! Bam en hij zei:

Ah! Ah!

Virgillio en Romario

Jongetje belt politie

Twee jaar geleden begon het met dealers in de Bijlmer. In de Stichting Sipaliwini zijn er 2 dealers die geen vergunning hebben en spelen voor dealers in verkoop met drugs en veel andere dingen, een jongetje heeft de politie gebeld en ze zijn gepakt. Na twee tot drie maanden zijn ze weer vrijgelaten. Nu weet niemand wat ze van plan zijn, toevallig zijn ze in de stichting Sipaliwini.

Arsalan Akbar

Wapendetector graag

Op scholen worden er vaak kinderen geslagen. Maar niet alleen brugklassers, ook basisschoolkinderen worden ook vaak geslagen. Door kinderen die stoer willen doen. De kinderen nemen vaak wapens mee naar school. Er moet iets tegen gedaan worden, vind ik. Want anders worden er kinderen doodgestoken of geschoten. Er moet een wapendetector worden gemaakt voor deze wapens, pistolen of messen.

Adjai Phagoe

Wat is de school?

De IMC weekendschool is in het AMC. je doet er veel dingen waarvan je kan leren en wijs worden. het is ook leuk om er eens een keer te komen kijken. Het begint om 11.00 tot 14.30 uur. Je gaat ook interviewen, naar de museum, naar de rechtszaal enz.

Rehan.

Naam bedacht

De kinderen van de IMC Weekendschool hebben een naam voor de klas bedacht: International Master Children. Ze hebben het zo genoemd omdat er verschillende kinderen van andere landen zijn. Ze hebben het over journalistiek, sterrenkunde, internet en geneeskunde in de eerste jaars. Er is een tweede en derde klas. In de tweede hebben ze het over denken, taal, poëzie, beelden, kunst, films, wiskunde en recht. In de derde hebben ze het over handel, Amerikanistiek, verschillende workshops van acht zondagen over keuze-onderwerpen, speciale zelfgekozen gastlessen, vier zondagen trainingen.

Devika

Kort en Krachtig

Ik ben Nelson en ik doe aan Karate. Ik train voor ongeveer twee jaar en heb groene band. Karate is het Japanse woord voor `lege hand'. Karate is een vechtsport die in het oude Japan is ontstaan. Ik word getraind door Ludwig Kotzebu. Hij is tweevoudig wereldkampioen, drievoudig europees Kampioen en negenvoudig Landskampioenn en tevens trainer van het Nederlands vertegenwoordigingsteam Karate. De bandenvolgorde is: wit (beginband), geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart.

Nelson.

Skaten

Het skaten heb ik geleerd van kennissen, ook het vallen en opstaan. We skaten vaak in het Bijlmerpark. Een keertje hebben we ook naar Ouderkerk a/d Amstel geskate. Dat was heel errug ver! We hadden toen veel keren uitgerust. We gaan ook vaak naar de Gaasperplas. Ik skate alleen in de zomer want dan kun je in een korte broek en een t-shirt. 's Winters is het ook veel te koud! En als het regent dan kan je niet skaten, want dat is niet goed voor je skates. Laat de zomer maar komen!Linda

Nguyen

Máxima

Zoals u al gehoord heeft heeft onze prins Willem-Alexander een vriendin, Máxima. Hij wil met haar trouwen. Er is over gesproken en ze vinden het goed. Maar er is één probleempje, de vader van Maxima mag niet op de trouwdag komen want hij heeft vermoord. We weten nog niet of hij mag komen

Sajihad Hoesein en Rachad

Samenstelling Frederiek Weeda