Selectie Radio

Radio 1-journaal. Uit gesprekken en archiefmateriaal samengesteld portret van de moeder van de in 1944 geboren Marjan. Na de bevalling in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam werden moeder en dochter op transport gezet naar Westerbork. Marjan werd door haar grootouders opgevangen en moeder Bep werd naar Auschwitz afgevoerd en kwam niet meer terug. Radio 1, 19.30-19.55u.

De avonden. Na uitzicht van schilderes Nina Targan-Mouravi besprekingen van o.a. het boek De Tegenstander van de Franse schrijver Emanuel Carrère en de film Amnesia. Na elven een gesprek met de medeoprichter van de Haagse etsclub Han van Hagen, die al jaren in Drenthe woont. 747AM, 22.02-24.00u.

nXt Generation. Programma met oud-verzetsman Bill Minco over de betekenis van vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Radio 1, 0.02-0.45u.