Potterhoekje

Harry Potter werkstukhulp

VOLGENDE MAAND KOMT er een boek uit dat Het dossier van Harry Potter en J.K. Rowling heet. Daarin staat een levensbeschrijving van Jo Rowling, en worden de vier verschenen boeken besproken. Volgens de uitgever komen er ook een Harry Potter woordenboek en een lijst van personages in. Het is een handige hulp bij het maken van werkstukken over Harry Potter, zegt de uitgever. Dat komt ook omdat de samenstelster van het boek, Martine Letterie, schoolboeken over jeugdliterauur voor de basisschool schreef. Het Potter-dossier komt uit bij uitgeverij Ellessy in Arnhem en gaat op een stuiver na 25 gulden kosten.

HET POTTERDEBAT

OOK OP HET Potterhoekje op de NRC-website (www.nrc.nl/Potterhoekje) wordt volop meegediscussieerd over de vraag of het Potterhoekje geen Boek Hoek moet worden.

Guatemala steunt Potterhoekje

Het Potterhoekje in de NRC moet blijven! T'is notabene het enige van de krant dat ik lees. M'n Grootouders sturen ze helemaal uit Nederland naar me op.(ik woon in Guatemala) Het Potterhoekje moet blijven!

(Eigen nieuws Rosina Plomp, 13 en Willemijn Plomp, 11)

Ook bitter Potter nieuws

IK WOU EVEN zeggen dat ook ik gek wordt van dat gezanik over Harry Potter. Ik ben een groot Potterfan. Maar ik word zo moe van die mensen die Harry Potter niet veel bijzonders vinden. En dat gezeur over een paar vierkante centimeters op een hele pagina. Ik vind het prima dat ene Sebastiaan Mets (Potterhoekje 13-4) vindt dat er meer nieuws over andere schrijvers en boeken in de krant mag. Best een goed idee, een hele pagina over boeken. Maar ik vraag me af: is er nieuws over? Over Thea Beckman valt niet veel meer te vertellen, want die is gestopt. J.K. Rowling schrijft nog steeds (gelukkig). De Potterfans slurpen al het nieuws over haar, de film en de boeken op als waren het smekkies in alle smaken. (Dus ook het bittere nieuws). Potter is onderhand inderdaad massa productie geworden, maar wat wil je ook, het is ontzettend goed. Ik vind dat ze van het Potterhoekje af moeten blijven, die is van Potterfans.

(Eigen nieuws Catinka Kersten, 12, Alkmaar)

Stuur je Pottermening aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM