WOW, WAT IS DIT GROOT

Pam Hufman (16) uit Maastricht, zit in 4 vwo, gaat naar Pinkpop en Lowlands:

,,Mijn broer ging op zijn dertiende al naar Pinkpop. Ik wilde ook toen ik veertien was. Het was anders dan ik had verwacht. In plaats van een podium met een publiek er voor, was er van alles te doen. Wow, wat is dit groot, dacht ik. Ik vond de sfeer gelijk leuk, heel gezellig. Samen met twee vriendinnen was ik gegaan, we waren wel ongeveer de jongsten. We zagen wel kinderen die met hun ouders mee waren, maar niet zelf.

,,Een jaar later ben ik ook naar Lowlands gegaan, drie dagen lang op de camping. Daar is de hele dag muziek, veel meer podia en ook een markt. Op Lowlands sta je op, onbijt je en dan maar wachten tot het terrein om tien uur opengaat. En elke keer als je honger krijgt, weer friet bestellen. Ik hang meestal de hele dag een beetje rond, of ga in de zon zitten. Je hebt ook van die mensen die van alles willen zien en van tent naar tent lopen. Ik hou van alternatieve muziek, luister heel veel en ik lees altijd de Oor. Green Lizard vind ik heel goed. Ik zie er niet echt heel erg extreem uit, mijn stijl is lastig te benoemen. Ik denk wel dat mensen kunnen zien van welke muziek ik hou. Ik heb altijd wijde broeken aan en vaak T-shirts van bands. Maar geen dreadlocks ofzo.

,,Het beste van festivals is dat je precies kunt doen wat je wilt. Er is niks dat moet, heel anders dan door de week. Mijn ouders vinden het prima dat ik ga, maar houden zelf niet erg van popmuziek of festivals. Mijn moeder heeft wel spijt dat ze vroeger nooit naar Pinkpop is gegaan.''

    • Renske Schriemer