Wouters assistent Rangers

Jan Wouters wordt per 1 juli assistent-trainer van de Schotse voetbalclub Glasgow Rangers, waar Dick Advocaat hoofdcoach is. De 40-jarige Wouters tekende een contract voor één jaar. Hij werd in maart vorig jaar, direct na het eeuwfeest van Ajax, ontslagen als hoofdtrainer, als gevolg van de neerwaartse spiraal waarin de club destijds verkeerde.

Ondanks zijn gedwongen vertrek uit Amsterdam kijkt Wouters positief terug op zijn tijd als Ajax-coach. ,,Het was een eer om trainer van Ajax te zijn, daarom had ik die periode niet willen missen. Ik heb me als trainer en mens kunnen ontwikkelen'', aldus Wouters, die zonder enige coachervaring het roer overnam van Morten Olsen.

De afgelopen maanden was de oud-international werkzaam voor het managementbureau Sport Promotion van Rob Jansen. ,,Ik ben een tijdje geleden zelf benaderd door Dick Advocaat'', vertelde Wouters, oud-speler van FC Utrecht, Ajax, Bayern München en PSV. ,,Mijn reactie was direct positief. Mijn hart ging open. Ik ben na mijn vertrek bij Ajax door verschillende clubs benaderd om weer te gaan trainen. Maar om uiteenlopende redenen voelde ik daar toch weinig voor.''

Voor Glasgow Rangers maakte Wouters een uitzondering. ,,Een schitterende club met een enorme steun van de fans en een beleving die je elders weinig aantreft. Ik vind het een eer daar te kunnen werken. Zeker naast een vakman als Advocaat.''

Behalve de hoofdtrainer treft Wouters in de Schotse hoofdstad zes andere landgenoten: Ronald de Boer, Van Bronckhorst, Mols, Konterman, Ricksen en Numan.