VEEL GLITTERS EN FELLE KLEUREN

Audrey Dwars (30) uit Almere, is manager bij een cateraar en gaat vaak naar dancefestivals:

,,Dance draai ik niet op verjaardagen. Het hoort voor mij vooral bij festivals, daar krijgt het een extra dimensie. Thuis heb ik dan ook van alles in de kast staan, van rock tot Nederlandstalig. Ik ben gek op buitenfestivals, dat mensen zich ondanks regen niet laten afschrikken maar zich uitdossen en er helemaal voor gaan. Het leuke is dat je in je gewone kleren kunt komen, in trainingspak maar ook extreem of feestelijk. Je ziet veel glitters en felle kleuren. Het publiek is vaak heel gemengd, ook in leeftijd.

,,Je hebt drum 'n' bass, mellow, trance, maar ik heb liever techno en hardhouse. Dat is iets harder. Tijdens festivals, zoals Extrema, Dancevalley of Voov, draaien dj's stukjes van hun platen en ze mixen ze. Vaak werkt hij of zij naar een climax toe, waarna het langzaam weer afzakt. De sfeer is meestal prettig. Mensen laten zien dat ze genieten, iedereen loopt te lachen.

,,Ik ga minstens een keer per maand naar een dance-event. Het liefst zoek ik een buitenfestival, en dan een kleintje. Dan maar geen grote namen. Dancevalley wordt steeds drukker, ik heb het niet zo op dat massagebeuren. Door het jaar heen heb je ook vaak festivals op vreemde locaties, bijvoorbeeld op Ruigoord. Of afgelopen weekend, toen was er een feest op een boot. Zijn we met ongeveer duizend mensen opgestapt achter Amsterdam CS en hebben we een rondje IJ gedaan.

,,Pillen zijn verboden op festivals, die vallen onder harddrugs. Je mag wel een paar gram softdrugs bij je hebben. Ook drinken de meesten. Ik niet, want ik rij altijd terug. Dat kan me niet schelen. Ik ben gewoon mezelf en heb dat niet nodig. Ik kom om te dansen.''

    • Renske Schriemer