Van Bommel breidt uit

Schoenenfabrikant Van Bommel uit het Brabantse Moergestel wil plaatsgenoot AvanG Schoenfabrieken overnemen. AvanG, een bedrijf van de familie Van Gils dat sinds 1860 bestaat, kan geen opvolger vinden binnen de huidige directie om het bedrijf in de toekomst te leiden.

Beide fabrikanten zijn gespecialiseerd in de chiquere herenschoen, die zij ook internationaal aan de man brengen. Van Bommel – ook een familiebedrijf – zal na de overname beide merken apart blijven voeren. De AvanG-schoenen zijn wat goedkoper dan de Van Bommels.

Volgens Van Bommel zal het bedrijf zijn omzet met zeven miljoen gulden op jaarbasis zien toenemen door de overname, waarmee de totale jaaromzet op 50 miljoen gulden uitkomt. In eerste instantie zal de productie van de AvanG-schoenen op de huidige locatie in Moergestel blijven. Later worden gespecialiseerde medewerkers bij Van Bommel ondergebracht. De serieproductie verhuist op termijn naar het buitenland.

Van Bommel gaat er prat op dat het een kwaliteitsmerk is. Regelmatig komen bij Van Bommel brieven binnen van mensen die vragen of de fabriek niet even zo'n koperen vignetje van Van Bommel kan opsturen. Dan spijkeren ze het zelf wel even op de schoen. Ook studenten schrijven het bedrijf regelmatig aan met de tekst ,,we zijn verplicht op de studentenvereniging uw merk schoenen te dragen. Kan ik korting krijgen, want ze zijn zo duur.''