TOILETTEN

Ieder mens gaat gemiddeld één keer in de vier uur naar het toilet. Op Lowlands laten de bezoekers, na drie dagen, gezamenlijk 400.000 liter ontlasting achter. Daar zijn elk jaar ongeveer 300 toiletten met urinoirs aanwezig. Vrijwel alle festivals vangen de ontlasting van hun bezoekers op in de verplaatsbare toiletten en urinoirs van Dixi. Alleen op Pinkpop zijn de Dixi's niet te vinden.

Dixi is al ruim twintig jaar een van de grootste bedrijven in Europa op het gebied van verplaatsbare toiletten. Niet alleen gaat het bedrijf uit Papendrecht vrijwel alle popfestivals langs, ook op bijvoorbeeld sportevenementen, kermissen en bruiloften zijn de toiletten aanwezig.

Meestal worden de toiletten en urinoirs de dag voor het festival geplaatst. Ze zijn dan schoongemaakt en worden voorzien van toiletpapier. Tijdens de festivals kunnen de organisatoren onderhoudsmensen inhuren bij Dixi. Aangezien de Dixi's niet aangesloten zijn op het riool, worden ze leeggezogen als na 15.000 bezoeken hun maximale capaciteit is bereikt. De uitwerpselen worden vervoerd naar een speciaal aangewezen riool.

Het huren van een toilet bij Dixi kost minmaal 110 gulden inclusief onderhoudskosten en exclusief onderhoud tijdens het evenement. De prijzen zijn afhankelijk van onder andere standplaats, uitvoering en seizoen.