TENTEN

Frank van Ham verhuurt sinds jaar en dag festivaltenten aan onder andere Lowlands, Splinterfestival, Dynamo, Bevrijdingspop en Mundial. Ook in het buitenland is de tentenverhuurder actief. In Spanje waren zijn tenten aanwezig bij het Dr. Music festival en in België behoren zijn tenten tot het meubilair op Graspop.

Van Ham begon in 1981 met zijn tentenbusiness. Hij verhuurt spantenten, partytenten, circustenten, alu-paviljoenhallen en festivaltenten. De tenten kunnen geleverd worden met de meest uiteenlopende snufjes, variërend van airconditioning en decoraties tot dwanghekken en douche-units.

De festivaltenten zijn over het algemeen niet zo luxe. Ze worden meestal voorzien van een houten vloer, een podium, lichtsets en dranghekken. Van Ham verhuurt elk jaar een stuk of acht tenten aan Lowlands. Aan het Spaanse Dr. Music heeft hij er eens 130 verhuurd. Zelf heeft de tentenbouwer 45 exemplaren in bezit. De grootste tent biedt onderdak aan 10.000 mensen. Voor grotere festivals huurt hij de overige tenten bij derden.

Festivals betalen voor de tenten duizenden guldens. De prijs hangt af van onder andere locatie, grondsoort, windgebied en periode. Lowlands betaalt voor een tent van 5.000 vierkante meter 25.000 tot 50.000 gulden.