SNACKS

Drank is het meest verkochte consumptiegoed van Koebrugge Catering op popfestivals. Geen sterke drank, alleen fris en bier. Koebrugge is in Nederland de grootste cateraar op het gebied van festivals. Het bedrijf uit Barendrecht gaat vrijwel alle bekende evenementen af. De snackwagens en tenten staan onder andere op Paaspop, Pinkpop, Mystery Land, Metropolis, Oerkracht, Dance Parade, Lowlands, Rock Werchter (België) en Parkpop.

Het verzorgen van de catering op een popfestival kost veel tijd. Als de mannen van Koebrugge naar een festival als Lowlands gaan, zijn ze een kleine week van tevoren al aanwezig om de wagens en tenten op te zetten. Ook worden er meestal een stroomvoorziening, een waterleiding en een afvoer aangelegd. Daarnaast moeten de cateraars aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en voedselveiligheid voldoen en worden er voorzieningen gemaakt voor het personeel, zoals slaapplaatsen en toiletten.

Koebrugge heeft zelf geen tenten en wagens in bezit, die worden gehuurd. Op een festival als Pinkpop, waar verscheidene cateraars actief zijn, staan maar enkele verkooppunten van Koebrugge. Maar op bijvoorbeeld Parkpop, het grootste gratis festival van Europa, heeft Koebrugge met veertig verkooppunten de volledige catering onder zijn hoede.