Selectie Films

Le goût des autres

Voortreffelijk satirisch en doortimmerd regiedebuut van Agnès Jaoui, die net als haar voorbeeld Woody Allen zelf een van de hoofdrollen speelt, van een hasj dealend barmeisje. Aangename komedie over personages in de provinciestad Rouen, die elkaars subcultuur niet begrijpen, met glansrol voor naar artistiek prestige hengelende, verliefde fabrieksdirecteur Jean-Pierre Bacri. Den Haag: Babylon. Amsterdam: Filmtheater `De Uitkijk'. Haarlem: Filmschuur. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden.

Together (Tillsammans)

Tweede film van de jonge Zweedse regisseur Lukas Moodysson (Fucking Åmål) is een scherpe, maar goedmoedige satire op de doorgeslagen politieke gekte in een `marksistische' commune in het Stockholm van de jaren zeventig. Zelfs Pippi Langkous wordt verwijderd als `kapitalistiese' literatuur. Alleen de kinderen zijn nog in staat tot verbazing. In meer dan 12 theaters.

En verder

Being John Malkovich Amsterdam: The Movies. Tilburg: Filmtheater Louis; O Brother, Where Art Thou Amsterdam: The Movies. Eindhoven: Pathé Eindhoven; The Circle Amsterdam: Filmtheater Rialto, Filmmuseum. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Eindhoven: Filmtheater Plaza Futura. Maastricht: Filmtheater Lumière. Utrecht: Filmtheater 't Hoogt; Code Inconnu Apeldoorn: Filmtheater Gigant. Deventer: Filmhuis De Keizer. Tilburg: Filmtheater Louis. Schiedam: Filmhuis Schiedam. Vlaardingen: Filmtheater Het Zeepaard; Crouching Tiger, Hidden Dragon in meer dan 18 theaters; In the Mood for Love in meer dan 9 theaters; Memento, in meer dan 13 theaters; Simon Magus Enschede: Filmtheater Concordia Cinema. Zutphen: Filmtheater Luxor; Snatch Alkmaar: Provadja. Amsterdam: The Movies; Sous le Sable In meer dan 11 theaters.