Komart supers tegen naam Konmar

De regionale supermarktketen Dekamarkt (78 winkels) en de supermarktketen Komart (30 winkels), beide familiebedrijven, eisen dat de nieuwe supermarktketen Konmar die naam niet gebruikt in het Gooi, Noord-Holland, Flevoland en de regio Apeldoorn. Konmar lijkt te veel op Komart, zo hebben ze geschreven aan supermarktconcern Laurus.

Laurus is bezig met een grootscheepse reorganisatie waarbij het concern het komende jaar 800 nieuwe Konmar-supermarkten opent. Een grootse reclamecampagne moet die naam deze zomer bij een breedpubliek bekend maken.

De consument zal in verwarring worden gebacht, stellen Dekamarkt (die 16 Komart-supers bezit) en Komart. Laurus gaat met Komart praten, zegt de woordvoerder desgevraagd. ,,We vinden het wel vreemd want Konmar bestaat al sinds 1963 en in verschillende delen van het land.'' Dat waren 30 vestigingen. Doordat Laurus dit jaar nog eens 770 Edah- en Super de Boer-vestigingen transformeert in Konmar, hebben supermarkten overal in het land opeens te maken met Konmar.

    • Frederiek Weeda