IEDEREEN JE VRIEND

Martijn Robert (16) uit Hoorn zoekt nog een opleiding, heeft twee krantenwijken én kaartjes voor Dynamo Open Air:

,,Ik had al een kaartje gekocht voor Dynamo, was er helemaal klaar voor. Vorig jaar kon ik niet gaan. Ik had niet genoeg geld en mijn ouders waren er ook niet voor. En nu? Gaat het niet door. Het zal wel een goeie reden zijn, maar ik vind het niks. Ik ga al naar concerten en kleine deathmetalfestivals in Hoorn, maar wilde echt naar Dynamo. Misschien kies ik nu voor Wâldrock, als dat wel doorgaat. Of naar Pinkpop, maar dat vind ik eigenlijk een stuk minder. Dan zou ik alleen voor Tool gaan. Ik heb ze nog nooit live gezien, daar wacht ik al zo lang op. Ik volg ze nu ongeveer een half jaar. Laatst heb ik wel de Deftones live gezien en Korn in Ahoy'. Dat was echt te gek, die hele tent stond te schudden.

,,Muziek is op dit moment het allerbelangrijkste voor me, ik drum ook zelf. Ik ken maar één persoon die net zo over muziek denkt als ik. Die heb ik via internet ontmoet en woont in Australië, wel een beetje ver. Het is best een dure hobby. Een kaartje voor Dynamo kost 160 gulden, voor Lowlands 220 gulden. Ik koop best veel cd's, vier per maand ofzo. Maar ik heb een ochtendwijk en een middagwijk voor de kranten, dat scheelt wel. Ik verdien 600 gulden per maand.

,,Ik ga niet alleen naar festivals om te zuipen, kan ook best zonder. Omdat ik erg van muziek hou, kom ik echt voor bepaalde bands. Ik zou wel op de camping gaan staan. Wat ze daar verder doen? Elkaar bekogelen met bier en flesjes of moddergevechten. Ik hoef dat niet per se te doen om erbij te horen. Naar het concert van de Deftones ben ik gewoon alleen gegaan, er was niemand die mee kon. Daar heb ik geen problemen mee. Als mensen bij elkaar komen voor een band waar ze van houden, is iedereen eigenlijk je vriend.''

    • Renske Schriemer