BIER EN WIET

John `Nasty' Notten (33) uit Vught,

Dynamo Open Air-ganger van het eerste uur:

,,Een headbanger ben je in hart en nekspieren, zeg ik altijd maar. Dat zit niet alleen in een T-shirt of in een doodshoofd. Ik hou van death-, thrash-, black- en heavy metal, van Slayer, Cradle of Filth en Iced Earth. Niet van die NU-metal als Slipknot, Korn of Limp Bizkit, die meer voor imago gaan. Bands die liever een doosje make-up extra kopen dan een versterker, zeg maar. Ze moeten gewoon speulen, rammen.

,,Sinds de allereerste keer Dynamo, in 1986, kom ik er al. Het begon echt heel klein met 5.000 bezoekers. Als de muziek klote was, was het bier wel goed. Helaas gaat het dit jaar niet door, wegens de MKZ-crisis. Zo'n festival is prachtig. Je kunt voor relatief weinig geld veel bands zien. En het campinggebeuren natuurlijk. Je staat met metal op en gaat er mee naar bed. Het is wel eens lekker om niet gek aangekeken te worden om je lange haar of je kleren. De kledingstijl verandert niet echt: lang haar, strakke broek, zwart T-shirt met bandnaam en doodshoofden. Wij zijn conservatief ja, gewoon boeren. Bier en wiet. Sommigen af en toe een paddestoel. En verder frikadellen.

,,Ik was accountmanager in de automatisering, kort haar, driedelig pak. Daar heb ik het helemaal mee gehad: al die mannekes in hun leasebak, met hun geile wijf en hun hebbedingetjes. Ik trek mijn pak nooit meer aan en ik laat mijn haar weer groeien. Mijn vriendin? Die heeft een hekel aan metal en al helemaal aan mannen met lang haar, haha.

,,Op de foto ben ik punkertjes aan het vangen in 1997. Ik was zo zat als een maleier en zo stoned als een garnaal. Mijn vrienden liepen blauw van het lachen achter me aan, waren benieuwd wanneer iemand me op mijn bek zou tikken.''

    • Renske Schriemer