ZWAARDVIS MET LIMOEN EN CITRUSPASTA

Doe het limoenraspsel met het limoensap in een zuurbestendige schaal, waar de moten zwaardvis naast elkaar in passen. Roer er de olijfolie, lente-uitjes, zout en versgemalen peper, knoflook en bladpeterselie door. Leg er de moten vis naast elkaar in en lepel er de marinade over. Leg het deksel op de schaal en laat minstens 15 minuten en tot 2 uur op een koele plek marineren. Draai de vis af en toe om als u de moten langer laat marineren.

Verwarm de grill voor. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Meng intussen de gesmolten boter met het sinaasappelsap en -raspsel in een kleine kom. Kook de pasta bijtgaar, giet af en schep hem om met het boter-sinaasappelmengsel.

Bekleed intussen een grillpan met rooster met aluminiumfolie en schik er de moten zwaardvis naast elkaar op. Zet circa 6 minuten onder de hete grill, of tot de zwaardvis bijna gaar is. Draai de vis om en laat nog 1 tot 2 minuten grilleren. De zwaardvis moet nog iets rosé vanbinnen zijn.

Schik de pasta op voorverwarmde borden en leg er een moot zwaardvis naast. Serveer er desgewenst met een groene salade of een groene groentesoort.

    • Kim Maclean