Toronto paradijs voor rokers

Het financiële district van Toronto – `de City' – wordt dankzij de tabaksindustrie vriendelijker voor verstokte rokers. Ondanks een strikt rookverbod in alle gebouwen – en vanaf 1 juni ook in horeca-gelegenheden – hoeven de rokers niet meer de kou in om een sigaretje te `scoren'. Sigarettenfabrikant Imperial Tobacco Canada heeft een speciale lounge in het financiële centrum rondom de beurs geopend, compleet met luie stoelen en tv-toestellen, voor ontspanning tijdens de rookpauze's.

Het bedrijf probeert zo contact te houden met rokers, nu Canada een strikt verbod kent op alle betaalde reclame voor tabaksartikelen. ,,In onze business is de wetgeving zo streng dat we geen mogelijkheden meer hebben voor communicatie met rokers'', zegt directeur Michel Descoteaux van Imperial. ,,Advertenties en andere reclames zijn voor ons niet meer mogelijk, dus zijn we aangewezen op directe communicatie. Het is een initiatief om persoonlijk met de rokers te spreken.''