Selectie Radio

De avonden. Na het uitzicht van cabaretier Marco van Es in Arnhem en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de classicus Jan Pieter Guépin over het onlangs in het Nederlands vertaalde filosofisch woordenboek van Voltaire. 747AM, 22.02-24.00u.

Is dit nog wel jazz? Saxofonist Benjamin Herman over groove, zijn favorieten en inspiratiebronnen. Radio 4, 23.00-24.00u.

MaDiWoDoVPRO. In dit deel over de slaap aandacht voor depressie, stress en de farmaceutische industrie die daar handig op inspeelt. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.

Knetterende letteren. Hans Münstermann en Jacques Hendriks praten over hun boek Bozoc dat zij onder de naam Jan Tetteroo hebben geschreven. Verder een gesprek over retorica met o.a. Piet Gerbrandy die De opleiding tot redenaar van de Romeinse redenaar Quintilianus vertaalde. Morgen, 747AM, 15.30-16.00u.