Quinzaine maaktprogramma bekend

Als laatste van alle festivalsecties in Cannes heeft de onafhankelijke Quinzaine des Réalisateurs een programma van 21 lange films bekend gemaakt. Op 10 mei wordt de Quinzaine geopend met Martha...Martha... van de Franse regisseuse Sandrine Veysset (Y aura-t-il de la neige à Noël?).

De slotfilm is Queenie in Love van Amos Kollek, wiens Fast Food, Fast Love vorig jaar nog de competitie van het hoofdprogramma haalde.

De door de Nederlander Emjay Rechsteiner gecoproduceerde speelfilm Pauline & Paulette van de Belgische regisseur Lieven Debrauwer, met hoofdrollen voor Dora Vander Groen en Ann Petersen, is de enige door een officieel programma in Cannes geselecteerde speelfilm uit de Benelux.

De Quinzaine vertoont tevens nieuwe films van onder meer Jean-Marie Straub en Danièle Huillet (Operai, contadini), van het Amerikaanse duo Scott McGehee en David Siegel (The Deep End), van de Japanner Ryosuke Hashiguchi (Hush!) en het regiedebuut van acteur Ethan Hawke (Chelsea Walls). Ook is voor het eerst een speelfilm uit Albanië geselecteerd.