Kritiek op KPN-top

De Union Investment Groep, die voor 23 miljoen euro (50,7 miljoen gulden) aan KPN-aandelen bezit, heeft forse kritiek op de raad van bestuur van het telecombedrijf. De vermogensbeheerder kondigde aan vanmiddag tijdens de aandeelhoudersvergadering van KPN goedkeuring te zullen onthouden aan de prestaties van het topmanagement.

Union is niet overtuigd van de kwaliteit van het aandeel KPN, dat in waarde ver achterblijft bij dat van branchegenoten. De vermogensbeheerder zet vraagtekens bij de strategie die het management heeft gevolgd. KPN heeft sinds vorig jaar een schuldenlast van 21 miljard euro door investeringen in geavanceerde mobiele telefonie.

Deze prestaties geven volgens Union geen aanleiding tot een loonsverhoging voor commissarissen zoals KPN die voorstelt. Bovendien vindt Union het moment voor zo'n verhoging verkeerd gekozen. KPN maakt voor het eerst in de geschiedenis verlies (voor incidentele baten) en het personeelsbestand, zo heeft het bedrijf aangekondigd, wordt ingekrompen.