VEB: Nmax is ramp

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt de nieuwe markt Nmax op de Amsterdamse effectenbeurs een ramp. De startersbeurs voor jonge, snelgroeiende bedrijven is volgens de VEB niet van de grond gekomen.

Volgens VEB-directeur Peter Paul de Vries is de Nmax ,,een slagveld'' van slecht presterende bedrijven. Van de vijftien ondernemingen aan de Nmax zijn er zeven verliesgevend en draaien er twee quitte.

De Vries: ,,In de Nmax wordt amper nog geld omgezet. Iedereen mijdt de beurs want eraan genoteerd staan levert een vervelende kwalificatie op.''

Volgens de VEB is de beurs ,,te mild'' geweest voor ,,desastreus presterende fondsen''. Volgens De Vries presteren de startersbeurzen in Brussel en Parijs, waarmee de NMAX op den duur samengaat, wel wegens betere kwaliteitsbewaking.