KNTV wil andere samenstelling Cultuurraad

De Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging (KNTV) vindt dat de samenstelling van de Raad voor Cultuur moet worden gewijzigd. Wil de Raad in de toekomst goede adviezen kunnen geven aan de staatssecretaris voor Cultuur, dan moet zij meer kennis krijgen over sociale en fiscale zaken, waarmee kunstenaars steeds vaker te maken krijgen, aldus de KNTV. Op diverse onderwerpen die verband hielden met de nieuwe wetgeving voor kunstenaars, heeft de Raad volgens de KNTV afgelopen jaar geen advies uitgebracht. ,,Als toch een positie werd ingenomen, was dat summier vanwege gebrek aan kennis.'' De Raad zou het beste nieuwe mensen kunnen `rekruteren' uit werkgeversorganisaties, de vakbeweging en het sociale verzekeringswezen. Wel moeten zij een `herkenbare relatie' hebben met het kunstleven.