Huwelijkscadeau

In NRC Handelsblad van 26 april staat dat bij het huwelijk van Beatrix en Claus de uitzet werd aangevuld met serviesgoed en tafelzilver en het `resterende geld' werd aangewend voor een goed doel.

Ik vertegenwoordigde de provincie Noord-Brabant in het Nationaal Comité voor het huwelijksgeschenk. We hadden ruim een miljoen gulden ingezameld. Op 5 maart 1966 hebben we op Paleis Soestdijk een cheque ter waarde van een miljoen gulden aangeboden, bij voorbaat bestemd voor een goed doel. Van het resterende geld is serviesgoed en tafelzilver gekocht. Dat van die zes zilveren schalen uit de Antillen klopt wel. Die heb ik plechtig naar binnen gedragen. De vertegenwoordiger van de Antillen was `te hoog' om zijn cadeau zelf te dragen, dus werd mij als jongste lid van het comité gevraagd dat te doen.

    • Vic Feldbrugge