Dodenherdenking bij Grebbeberg afgelast

De jaarlijkse herdenking van gevallen militairen van de Koninklijke Landmacht op de Grebbeberg gaat dit jaar niet door. De voor 4 mei geplande bijeenkomst is afgelast wegens het gevaar van de verspreiding van mond- en klauwzeer. Vorig jaar namen nog negenhonderd Nederlandse oorlogsveteranen deel aan de herdenking. De Grebbeberg was een van de plekken waar de Duitse bezettingsmacht in mei 1940 door de Nederlandse verdedigingslinie heenbrak. De dodenherdenking op 4 mei in het door mond- en klauwzeer getroffen gebied rond Kootwijkerbroek gaat wel door. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Barneveld gezegd. De bijeenkomsten hebben volgens de gemeente een plaatselijk karakter, waardoor de kans op verspreiding van het mond- en klauwzeervirus klein is. In Wageningen gaat een estafetteloop, onderdeel van de herdenking, niet door. Deelnemers kwamen uit verschillende gemeenten, waardoor kans op verspreiding van het mond- en klauwzeervirus bestond.