Beatles trauma onthuld

Hij schoor zich niet meer, dronk alleen nog maar whiskey, en was een paar weken lang `een beetje gek'. Toen The Beatles eind jaren zestig uit elkaar gingen, was Paul McCartney een zenuwinzinking nabij, zo vertelt hij in een nieuwe documentaire, Wingspan, aldus de BBC. De ex-Beatle kwam dagen zijn bed niet meer uit en dacht dat zijn muziekcarrière ten einde was.

Wingspan, dat 12 mei door de Britse commerciële zender Channel 4 wordt uitgezonden, was een van de laatste projecten van McCartneys overleden vrouw Linda, en bevat niet eerder vertoonde home-movies van het echtpaar. De documentaire laat zien hoe de McCartneys aan het begin van de jaren zeventig hun jonge gezin bij elkaar probeerden te houden, terwijl ze tegelijkertijd muzikaal bij nul moest beginnen met hun rock band Wings.

Volgens McCartney kreeg zijn geestelijke gezondheid een klap door de ontbinding van de Beatles. ,,Niet alleen verloor ik mijn werk, ik verloor naar mijn gedachte ook een van de mooiste banen ter wereld en ik voelde me geheel overbodig'', aldus Sir Paul. Het was aan zijn vrouw Linda te danken, vertelt hij, dat hij er weer bovenop is gekomen. McCartney spreekt in de documentaire ook voor het eerst over de tien dagen die hij doorbracht in een gevangenis in Tokyo. Hij werd daar in 1980 gearresteerd wegens het bezit van marijuana.