Zeven doden bij paniek in stadion

Ten minste zeven mensen zijn gisteren om het leven gekomen in een voetbalstadium in Democratische Republiek Congo tijdens een wedstrijd tussen de twee populairste voetbalclubs van het land. Zeker 51 voetbalfans raakten gewond in wat de minister van Informatie de ,,ergste voetbalramp in de geschiedenis'' van Congo heeft genoemd. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd tussen Mazembe en Lupopo begonnen voetbalfans met flessen te gooien. De politie vuurde traangasgranaten af om de menigte te kalmeren, maar dit veroorzaakte een paniek waarin zeven mensen werden vertrapt. Het stadium was op dat moment ,,helemaal vol'', aldus de burgemeester van Lubumbashi, maar het precieze aantal toeschouwers is onbekend. Eerder deze maand vonden in Zuid-Afrika 43 mensen de dood toen in het voetbalstadium van Johannesburg paniek uitbrak.