Te koop

Visser of Vischer

De nieuwe CD-Foongids van KPN biedt gebruikers de mogelijkheid om fonetisch op achternaam te zoeken. Adviesprijs: ƒ59,00. Meer informatie: www.kpn.com

De meest eenvoudige namen komen voor in de meest uiteenlopende spellingen. Lastig wanneer je via de CD-Foongids het telefoonnummer van meneer Visser zoekt die bij de gemeente bekend is als Visscher. KPN heeft daar wat op gevonden en biedt gebruikers van editie 2001 van de CD-Foongids de mogelijkheid om fonetisch op achternaam te zoeken. Daamee moet dat spellingsprobleem verholpen zijn.

Naast de uitbreiding van de zoekfunctie beschikt de nieuwste editie verder over een Openbaar Vervoer Reisplanner. Ook zijn de telefoonnummers waar mogelijk uitgebreid met e-mailadressen en websites. Deze zijn bovendien voorzien van een hyperlink waardoor de webbrowser of het e-mailprogramma één muisklik verwijderd is. De prijs van het schijfje is aanzienlijk lager dan vorige edities, waarschijnlijk door de concurrentie met gratis informatie op internet.

Riem met vakjes

Smeb-belt van gecoat tricot in de kleur grijs/metallic in de maten van S en M met verschillende vakjes. Leverbaar met rvs-gespjes of `rugzaksluiting' van zwart kunststof. Voor ƒ34,95 te verkrijgen via www.smebbelt.com.

Het heuptasje bestond al. Handig op vakantie, maar vaak niet trendy of geschikt te gebruiken bij uitgaan. De dertien dames in de mini-onderneming Show Me Everything Baby (SMEB), vonden er wat op. Ze ontwierpen zelf een band die ook zonder functie mooi is om te dragen. Een soort brede riem met bijzondere sluiting. Aan de binnenkant van de stoffen riem zijn verborgen vakjes, voor sleutels, pinpasjes, geld en mobiele telefoon. Swingen zonder handtas. De eerste prijzen zijn al binnen en honderdvijftig exemplaren van de Belt zijn inmiddels verkocht. Voornamelijk aan jonge vrouwen, meldt Marlous Kool van SMEB. ,,Maar ook aan een paar jongens. Het festivalseizoen komt er weer aan, zeiden zij, en daarvoor is zo'n band ook heel makkelijk.''

Tandenpoetsshow

Braun Oral-B elektrische tandenborstel voor Kids. Wordt geleverd met één opzetborstel en een Mickey Mouse borstelhouder. Te koop in warenhuis en speciaalzaak. Adviesprijs: ƒ99,95 gulden. Info: www.braun.com

Voor veel ouders is het een terugkerend probleem, schrijft Braun: `hoe krijg ik mijn kind aan het poetsen?' Veel kinderen hadden de laatste decennia weinig keus. Mond open, tandenborstel erin en poetsen maar. Dat laat echter niet elke geëmancipeerde dreumes zich meer zeggen.

Voor moeilijke poetsers – ,,volgens ouders poetsen hun kinderen niet lang genoeg'', aldus Sander van der Linden van Braun – is er de Oral-B elektrische tandenborstel voor kinderen, met zestien ingebouwde muziekjes. Het lijkt op een stuk felgekleurd speelgoed met een opzetborsteltje versierd met figuurtjes als Donald Duck, Mickey Mouse, Minnie Mouse en Goofy.

Als het kind de borstel uit de houder haalt, begint het eerste muziekje. Welk deuntje daarna volgt, verschilt – de muziekjes komen in willekeurige volgorde langs. En juist dat `verrassingselement' zou kinderen langer aan het poetsen houden.

    • Renske Schriemer