RIGATONI MET LAMSVLEES-PAPRIKASAUS

Deze eenvoudig te maken saus kunt u desgewenst een dag van tevoren maken. De smaak wordt er alleen maar beter van en u kunt dan makkelijk al het bovenop gestolde vet verwijderen. Verwarm de saus en schep er net voor u er de pasta en peterselie doorschept de repen geroosterde paprika door.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg er de paprika's op en zet in een op 200° C voorverwarmde oven. Laat ze onder af en toe omdraaien 15 tot 20 minuten roosteren tot ze rondom geblakerd zijn. Neem ze uit de oven, leg er een theedoek over en laat ze afkoelen.

Pel de tenen knoflook, hak ze fijn en zet weg. Doe de tomaten in een kom en giet er zo veel kokend water over dat ze onderstaan. Laat ze circa 5 minuten staan en giet ze dan af. Verwijder het vel en zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de olijfolie in een grote, zware koekenpan op een middelhoog vuur. Doe er de lamspoelet in, bestrooi royaal met zout en peper en laat onder af en toe omscheppen circa 10 minuten bakken tot het vlees rondom bruin is. Voeg de laurierbladen toe en giet er de wijn over. Breng het mengsel aan de kook en laat de wijn inkoken tot die bijna verdampt is. Schep er de tomaten door en bestrooi met zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat alles 45 tot 55 minuten sudderen, of tot het vlees volledig gaar is. Schep tijdens het sudderen het naar boven drijvende vet af.

Pel intussen de paprika's boven een zeef op een kom om alle sappen op te vangen. Verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in repen van circa 4 centimeter lang. Schep ze vlak voor het serveren met hun sap door de vleessaus.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook er de pasta onder regelmatig roeren in circa 10 minuten bijtgaar in. Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Schep de pasta om met de saus, strooi er de peterselie over en laat even doorwarmen. Dien op in voorverwarmde borden en geef er stokbrood bij.

    • Kim Maclean