Nieuwe Asterix groot succes

Van Latraviata, het langverwachte 31ste album van striphelden Asterix en Obelix, zijn in Nederland in een maand tijd ruim een half miljoen exemplaren verkocht. Volgens een woordvoerder van importeur Van Ditmar is het boek fantastisch aangeslagen. ,,De verkoop van Asterix is groter dan die van Harry Potter en Suske en Wiske.''

De boeken over de blonde Galliër worden sinds 1959 uitgegeven en zijn vertaald in meer dan negentig talen. Sinds 1996 was er geen nieuw album meer verschenen over Asterix en zijn menhir-hakkende vriend Obelix.

Tekenaar Uderzo moet het al sinds 1977 doen zonder schrijver Goscinny, met wie hij de strip bedacht. Sinds Goscinny overleed vinden stripliefhebbers dat de kwaliteit van de Asterix-boeken achteruit is gegaan. Bij Latraviata is dat ook het geval, volgens de critici.