Gewonden na vlucht in Maastricht

Een voor de politie vluchtende automobilist heeft gisterochtend in Maastricht een ernstig verkeersongeval veroorzaakt. Op een kruising reed hij met hoge snelheid een andere auto aan. Zowel de vluchtende automobilist als de automobilist in de aangereden auto raakten zwaargewond.

De politie achtervolgde de 38-jarige automobilist met patrouillewagens, nadat die er bij een verkeerscontrole even buiten Maastricht met hoge snelheid vandoor was gegaan. Tijdens de achtervolging nam de man volgens de politie ,,alle risico's''. In de stad bereikte hij een snelheid van 100 kilometer per uur, op de autosnelweg reed hij harder dan 170 kilometer per uur.

Het ongeluk gebeurde toen de vluchter met hoge snelheid door rood licht reed en op de kruising een personenauto ramde die bij groen licht de kruising was opgereden. De 23-jarige bestuurster van de aangereden auto moest door de brandweer uit haar wrak worden gezaagd.

Van de vluchtende automobilist is in het ziekenhuis een bloedproef genomen, omdat hij verdacht werd van alcoholgebruik. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en had zijn auto niet verzekerd.

Een woordvoerder van de politieregio Limburg-Zuid zegt dat achtervolgingen na verkeersovertredingen doorgaans worden gestaakt bij levensgevaarlijke situaties. ,,Maar voordat hier de opdracht tot staken kon worden gegeven, was het ongeluk al gebeurd'', aldus de woordvoerder.