Selectie Radio

OVT. Na de column van schrijver/kunstenaar Jan Wolkers een gesprek met de auteurs Johannes Houwink ten Cate en Anna Voolstra over hun boek Oorlogsdagboeken over de jodenvervolging. Verder een gesprek met Henk Beltman over zijn proefschrift Buigen of barsten? Na elven het vierde deel in een serie portretten van middenstanders. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere aandacht voor de Koerdische asielzoekers die met een hongerstaking een verblijfsvergunning willen afdwingen. Verder een debat over vrede en veiligheid in Afrika. 747AM, 13.02-15.00u.

Opium. Acteur Piere Bokma praat over zijn rol in Macbeth van Shakespeare en de machtswisseling bij Toneelgroep Amsterdam. Ook een gesprek met sinoloog Barend ter Haar. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met scheidsrechter John Blankenstein die begin jaren '90 zijn internationale gloriejaren beleefde. Nu is hij hoofd scheidsrechterszaken Betaald Voetbal bij de KNVB in Zeist. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met kunstenaar Henk Hage die schilderend de kathedraal van Chartres onderzoekt en kunsthistoricus Harry Tummers over o.a. de rol van het toeval en het geheim van kobaltblauw. 747AM, 23.02-24.00u.

Eurovisienacht. Gedurende de uitzending worden de 23 deelnemende liedjes van het songfestival ten gehore gebracht en beoordeeld door een jury met o.a. Jan Rot en Saskia van Zutphen, lid van de groep Mrs. Einstein. Ook gesprekken met voormalige deelnemers. Ook een gesprek met de Nederlandse afvaardiging Michelle. Radio 2, 23.02-6.00u.