EEN CELSTRAF

van twee jaar is het maximum dat ex-Philipsbaas Cor Boonstra kan krijgen, als het strafrechtelijk onderzoek naar handel met voorkennis in aandelen-Endemol zou leiden tot een veroordeling. De rechter kan ook kiezen voor een boete. In dat geval is de aantasting van Boonstra's naam als degelijk, succesvol zakenman natuurlijk niet minder pijnlijk. Woensdagmiddag maakte het openbaar ministerie in Amsterdam bekend dat het onderzoek er komt. Daardoor kreeg de afscheidsbijeenkomst voor Boonstra in het Concertgebouw die avond een somber tintje. STE-voorzitter Docters van Leeuwen die begin deze maand de aangifte had gedaan, sprak van ,,ernstige feiten'', maar Boonstra zelf meent dat hij niets misdaan heeft, al gaf hij toe dat hij de transactie beter achterwege had kunnen laten. In het STE-dossier draait het om de relatie tussen Boonstra en Sylvia Tóth die commissaris bij Endemol was toen dat bedrijf werd overgenomen.

    • Theo Westerwoudt