CliniClowns langs meer ziekenhuizen

Meer kinderen in ziekenhuizen zullen in de toekomst bezocht worden door de CliniClowns Nederland en Clown&Ziekenhuis. De stichtingen gaan fuseren en de activiteiten worden georganiseerd flink uitgebreid. Het samengaan wordt 8 mei officiëel bekrachtigd door de voorzitter van de CliniClowns, Joop Daalmeijer.

CliniClowns bezoeken kinderen die gedurende lange tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen. Door de fusie komen de clowns in twee keer zoveel ziekenhuizen als daarvoor. ,,Vooral in het noorden en oosten van Nederland had stichting Clown & Ziekenhuis de contacten, de CliniClowns zaten meer in midden-Nederland. In totaal spelen we straks in 61 ziekenhuizen'', aldus een woordvoerster.

Ook wil de stichting meer clowns opleiden en aannemen om de meestal ernstig zieke kinderen vaker te kunnen bezoeken. ,,We streven naar één keer in de week. Nu gebeurt het soms maar eens in de maand.''

De charitatieve organisatie, sinds 1992 actief, heeft nu 38 clowns in dienst, maar wil dit aantal verdubbelen.