Artistieke leiding Muziekcentrum van de Omroep

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) en de klassieke zender Radio 4 komen onder één artistieke leiding. De omroepdirecties hebben daartoe gisteren besloten op voorstel van de Raad van Bestuur van de NOS.

De integratie van het MCO (de omroeporkesten en het Groot Omroepkoor) en Radio 4 tot één organisatie, leidt tot meer samenhang in repertoirekeuze en stimuleert de artistieke ontwikkeling van de orkesten, aldus de NOS.

Er komt een vierkoppige leiding, bestaande uit twee artistieke leiders, de directie van het MCO en de zendercoördinator van Radio 4.

Volgens de NOS is daarmee de noodzaak van de door de Raad voor Cultuur en de commissie-Hierck bepleite opheffing van 72 arbeidsplaatsen bij het MCO vervallen. Staatssceretaris Van der Ploeg (cultuur) komt binnenkort met een brief aan de Tweede Kamer over de adviezen van Raad en commissie, die onder andere ook een inkrimping van het Nederlands Philharmonisch Orkest voorstellen.