Potterhoekje

Kostscholen groeien door Pottermagie

NADAT JARENLANG STEEDS minder kinderen zich aanmeldden voor kostscholen in Engeland, is er dit jaar voor het eerst weer een stijging van leerlingen. Sommige Britse kostscholen, zoals `Uppingham' in Rutland en `St Anne's' in Windermere gaan zelfs uitbreiden. ,,Ondenkbaar een paar jaar geleden,' zei Nick Ward, voorzitter van alle Engelse kostscholen, eergisteren in de Britse krant The Independent: ,,Het is het Potter-effect. Kinderen krijgen door de boeken het idee dat kostscholen een opwindende plek kunnen zijn.' Tovenaarsleerling Potter beleeft veel van zijn avonturen op de kostschool Zweinstein, Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

HET POTTERDEBAT

DRIE WEKEN GELEDEN schreef Sebastiaan Mets in het Potterhoekje dat hij Potter-ditjes-en-datjes meer dan zat was. Die mening bracht een stroom reacties van lezers op gang:

Potterhoekje moet blijven

HET HARRY POTTERHOEKJE moet blijven. Ik heb op mijn kamer thuis ook een Harry Potterhoekje gemaakt. En als je het niet leuk vindt lees je het Potterhoekje gewoon NIET en er staan heel veel andere leuke dingen op de Kinderpagina. Heeft die Sebastiaan (Potterhoekje drie weken geleden: Meer dan zat van Harry) wel eens een Harry Potter gelezen? Dan kan hij zien hoe leuk het is. Ik ben nu (zaterdag 14 april) op pagina 121 in Harry Potter & De Geheime Kamer.

(Eigen nieuws Jelle Roelfsema, net 10, Voorschoten)

En Potter- en Boek Hoek

IK LEES ALTIJD met veel plezier het Potterhoekje en ik ben ook een grote fan van Harry Potter. Wat Sebastiaan Mets zei over het Potterhoekje vond ik overdreven, maar het idee van Henk Haan (Maak van Potterhoekje een Boek Hoek) trok mij wel. Toch vind ik dat er niet minder over Harry Potter geschreven moet worden, dus als jullie nu eens ook een Boek Hoek maken zoals Henk de Haan voorstelde? Dan zal het kleine beetje kinderen die Harry Potter niet leuk vinden en ook de kinderen die gewoon boekenwurmen zijn en veel boeken leuk vinden, tevreden zijn. Ook de kinderen die het Potterhoekje leuk vinden zullen er dan gerust op zijn dat het Potterhoekje (voorlopig) nog niet verdwijnt.

(Eigen nieuws Karst Schaap, 12, Wadenoyen, gemeente Tiel)

Stuur je Pottermening aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM