POSTZEGEL

Het versturen van een brief wordt duurder. PTT Post verhoogt per 1 juli het tarief met een stuiver naar 85 cent, zo heeft het moederconcern TPG vrijdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst in tien jaar dat de Post een prijsverhoging doorvoert. Wel zijn de afgelopen jaren de tarieven voor ansichtkaarten en open enveloppen fors verhoogd. Met de prijsstijging komt het tarief per 1 januari op 39 eurocent. Op die datum wordt de Europese munt het nieuwe betaalmiddel binnen de eurozone van de Europese Unie.

Wie nog een voorraadje `oude' postzegels heeft kan die ook na de invoering van de euro gebruiken. De zegels blijven voor onbepaalde tijd geldig, aldus TPG. Voor een juiste frankering moet zonodig alleen het verschil worden bijgeplakt. Met deze oplossing voorkomt PTT Post een ingewikkelde en kostbare omwisselprocedure.