Pil van Drion 4

Volgens het hoofdredactioneel commentaar van 17 april is het idee om bejaarde mensen die levensmoe zijn de kans te geven zelf een einde aan het leven te maken in 1991 gelanceerd door Drion. Dat is niet juist.

Schaakgrootmeester Hein Donner stelde in een interview met Max Pam dat op 8 februari 1986 in Vrij Nederland verscheen, dat hij een voorstander was van bovengenoemd idee. Daarmee was hij Drion ruim 5 jaar voor. De pil zou daarom eigenlijk niet pil van Drion, maar pil van Donner moeten heten. Het interview is tevens verschenen in de essaybundel Na mijn dood geschreven. Donner beschrijft op indringende wijze hoe het is om, zonder uitzicht op herstel, te leven in een verpleeghuis. De heer Cruts uit Vlijmen, die in de lezersrubriek van 17 oktober jl. stelde dat tegenover de leugen van Borst de waarheid dient te worden verkondigd, bijvoorbeeld de waarheid van verpleegkundigen die bejaarden met liefde en zorg tegemoet treden, zou ik willen adviseren deze bundel van Donner te lezen.

    • Filip Borst