Nieuwe functies bij museum Boijmans

Conservator en adjunct-hoofd schilderijen Guido Jansen gaat van het Rijksmuseum in Amsterdam terug naar Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en wordt daar per 15 september hoofd van de sector collectie. Jansen, die van 1987 tot 1992 conservator Oude Kunst in Boijmans was, is een van de drie sectorhoofden. De instelling van die nieuwe functies in het museum is het gevolg van een reorganisatie, die in 1999 begon na een hoogopgelopen conflict tussen directeur Chr. Dercon en het personeel. Naast Dercon kwam zakelijk directeur Hugo Bongers. Als sectorhoofd presentatie is benoemd Rein Wolfs, sinds 1991 directeur van het Migros Museum für Gegenwartskunst in Zürich. Sectorhoofd publiciteit en marketing wordt het huidige hoofd van de financiële administratie van Boijmans, Angela Riddering.